Home Accidente nucleare referat Accidente nucleare referat
Accidente nucleare referat PDF Imprimare Email
Accidente nucleare referat
Scris de irina86   
Luni, 18 Aprilie 2011 08:55
Pentru a face un referat despre accidentele nucleare trebuie stiute si documentate in principal urmatoarele lucruri despre energia nucleara in general. Unitatea de masura folosita pentru a masura doza radiatiilor este REM, care vine de la echivalentul roentgen la om. Aceasta reprezinta cantitatea de rFadiatii necesara pentru a produce o anumita deteriorare a tesutului viu. Doza totala de REM determina cat de mare este dauna pe care o sufera o persoana. Cele mai importante expuneri la radiatii au fost la Hiroshima si Nagasaki, chiar daca acestea cu au fost tocmai accidente nucleare acele intramplari trebuiesc mentionate intr-un referat bun despre acidentele nucleare.

La Hiroshima si Nagasaki oamenii au primit o doza de REM instantanee in timpul exploziilor, apoi mai mult din imprejurimi si in zone limitate, de la suflu si ramasite. Ramasitele sunt compuse din particule radioactive care sunt transportate in atmosfera superioara, de o explozie nucleara si care in cele din urma cad inapoi pe suprafata pamantului.

Efectele expunerii la radiatii asupra sanatatii umane trebuiesc mentionate pentru un referat despre accidente nucleare
expunerea

Desi o doza de doar 25 REMS cauzeaza unele modificari detectabile in sange, dozele apropiate de 100 REM de obicei nu au efecte nocive imediate. Dozele de peste 100 REMS cauzeaza primele semne de intoxicatie cu radiatii, inclusiv:
o greata
o varsaturi
o durere de cap
o oarecare pierdere de celule albe din sange

Doze de 300 sau mai multi REM cauzearza caderea temporara a parului, dar, de asemenea, cauzeaza rau mai semnificativ organelor interne, inclusiv deteriorarea celulelor nervoase si celulelor care formeaza invelisul tractului digestiv. Pierderea severa de celule albe din sange, face victimele radiatiilor extrem de vulnerabile la boli. Radiatiile reduc, de asemenea, productia de trombocite, care ajuta coagularea sangelui, astfel incat victimele radiatiilor provocate de accidente nucleare sunt de asemenea vulnerabile la hemoragie.

Referatul despre accidente nuclerare trebuiue sa contina si informatii despre cantitatea de REM care se poate fi suportata. Jumatate din toate persoanele expuse la 450 REM sau peste mor iar doze de 800 REM sau mai mult sunt intotdeauna fatale. In afara de simptomele mentionate mai suspersoanele care au fost victimele unui accident nuclear sufera de febra si diaree. Pana in momentul de fata victimele accidentelor nucleare si scurgerilor de radiatii nu se poat trata decat simptomatic - astfel moartea se produce in termen de doua la paisprezece zile.

Bolile cauzate de accidentele nucleare si de expunerea la radiatii trebuiesc si ele mentionate intr-un referat complet. In timp, pentru supravietuitori, boli cum ar fi leucemia (cancer al sangelui), cancer pulmonar, cancer tiroidian, cancer de san, cancer al altor organe pot aparea din cauza radiatiilor primite.
 

Sondaje

Credeti ca vom supravietui in cazul unei explozii nucleare de mare amplitudine?
 

Vizitatori Online

Avem 1 vizitator online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com