Home Accidente nucleare
Accidente nucleare
Accidente nucleare PDF Imprimare Email
Accidente nucleare
Scris de irina86   
Joi, 14 Aprilie 2011 14:19
Accidente nucleare

Unul dintre cele mai infricosatoare lucruri despre energia nucleara este atunci cand ceva nu merge bine si are loc un accident. Radiatiile sunt eliberate in mediu si oamenii raniti. Doua dintre cele mai faimoase accidente nucleare au avut loc la reactorului 2 de la Three Mile Island din Statele Unite si la reactorul 4 de la Cernobil in fosta Uniune Sovietica. Cernobal a primit gradul 7 de periclozitate.

Dezastrul de la Cernobil a fost un accident nuclear care a avut loc la 26 aprilie 1986 la centrala nucleara de la Cernobal in Ucraina pe vremea cand facea parte din Uniunea Sovietica. O explozie si un incendiu au lansat cantitati mari de contaminare radioactiva in atmosfera, care s-a extins peste o mare parte din Rusia si Europa de Vest.

Este considerat cel mai rau accident nuclear din istorie, si este unul din doar doua clasificate ca un nivel de 7 pe Scara Internationala a Evenimentelor Nucleare. Lupta pentru a evita contaminarea si a evita o catastrofa si mai mare a implicat in cele din urma peste 500.000 de muncitori iar costurile atu atinc o valoare estimata de 18 miliarde ruble, paralizant economia sovietica.

Accidentul nuclear de la Three Mile Island a fost o topire partiala a miezului radioactiv in Unitatea 2 (un reactor de apa sub presiune fabricata de Babcock & Wilcox) din Three Mile Island Centrala Nucleara in Dauphin County, Pennsylvania langa Harrisburg, Statele Unite ale Americii in 1979.

Centrala era detinuta si operata de catre Utilitati Publice Generale si Edison Metropolitan (Met Ed). A fost cel mai semnificant accident din istoria comercializarii industriale a puterii nucleare din SUA. Accidentul nuclear a dus la eliberarea de pana la 481 Bq P (13 milioane Curie) gaze radioactive, si mai putin de 740 GBq (20 Curie) de iod-131.

Acum ne revenim din socul vestii gravului accident nuclear de la centrala nucleara de la Fukushima I. Acest accident nuclear a atins si el gradul 7 pe Scara Internationala a Evenimentelor Nucleare si este considerat al doilea ca gravitate dupa Cernobal. Avand acelasi grad pe aceasta scara nu inseamna ca au fost aceleasi scapari de materiale si gaze radioactive.

Cernobal a fost din pacate mult mai grav. La Fukushima au fost mai multe accidente nucleare, patru dintre cele sase reactoare nucleare fiind deteriorate dupa ce un cutremur de magnitudinea 9.0 pe scare Richter a provocat un tzunami mai mare decat s-ar fi crezut vreo data pozibil in acea zona.
 


Sondaje

Credeti ca vom supravietui in cazul unei explozii nucleare de mare amplitudine?
 

Vizitatori Online

Avem 14 vizitatori online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com